Улямівські студії з комп’ютерного моделювання: львівські політехніки взяли участь у науковому заході

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
учасники Улямівськівських студій з комп’ютерного моделювання

70 років тому випускник Львівської політехніки Станіслав Улям винайшов метод Монте-Карло, який успішно використовують для моделювання процесів у природничих, соціогуманітарних науках й інших галузях людської діяльності. Із цієї нагоди відбулися Улямівські студії з комп’ютерного моделювання.

У Львові зібралися провідні експерти Європи та США, які працюють у галузі комп’ютерного моделювання. Урочисте відкриття відбулося у Львівській політехніці. Студії продовжили свою роботу у Франковому університеті. Учасники обговорили історичні аспекти біографії Станіслава Уляма, зокрема його участь в американських проектах Manchattan, Super та Orion та роль у Scottish Café та Scottish Book.

Провідні науковці світу виголосили доповіді. У Студіях узяли участь близько сотні українських та закордонних дослідників, які працюють у галузі математики, фізики, хімії, біології та молекулярної інженерії.

Улямівські студії з комп’ютерного моделювання Улямівські студії з комп’ютерного моделювання Улямівські студії з комп’ютерного моделювання Улямівські студії з комп’ютерного моделювання Улямівські студії з комп’ютерного моделювання Улямівські студії з комп’ютерного моделювання Улямівські студії з комп’ютерного моделювання Улямівські студії з комп’ютерного моделювання Улямівські студії з комп’ютерного моделювання Улямівські студії з комп’ютерного моделювання Улямівські студії з комп’ютерного моделювання Улямівські студії з комп’ютерного моделювання Улямівські студії з комп’ютерного моделювання