Політехніки взяли участь в італійському форумі з управління відновлювальними джерелами енергії

Центр італійсько-українського співробітництва «Леонардо да Вінчі»
Скріншот з онлайн-форуму

Асоціація Energia Italia 27 січня 2023 року організувала форум «Управління відновлювальними джерелами енергії: нагальний вибір для країни». Захід відбувся у змішаному режимі – офлайн та онлайн. Тема – «Нова роль відновлюваної енергії в енергетичній системі Італії».

Серед учасників та доповідачів були:

  • Сальваторе Квінчі, мер Мазара дель Валло (міста на Сицилії, де відбувався цей форум);
  • Баттіста Квінчі, президент і СЕО Асоціації Energia Italia, з ним Львівська політехніка вже співпрацює упродовж двох років;
  • Джанні Сільвестріні, науковий директор Кіотського клубу;
  • Нікола Прокачіні, євродепутат від Італії, відповідальний за охорону зовнішнього середовища та енергетику, представник правлячої партії Італії Fratelli d’Italia (Брати Італії);
  • Ніколо Катанія, депутат італійського парламенту, представник Регіональної Асамблеї Італії, а також представники влади, бізнесу та фінансових структур Італії.

Серед присутніх (у режимі онлайн) були три представники нашого університету:

  • директор Інституту економіки й менеджменту професор Олег Кузьмін;
  • заступниця директора Інституту з науково-педагогічної та міжнародної діяльності професорка Наталія Станасюк;
  • керівник Центру італійсько-української співпраці «Леонардо да Вінчі» Орест Василько.

Львівські політехніки були єдиними представниками іноземних країн, які взяли участь у цьому форумі, що свідчить про високу повагу до України та нашого університету.

На форумі професор Олег Кузьмін розповів про проблеми енергетики України. Доповідач особливо підкреслив значення альтернативної енергетики у післявоєнній відбудові національної економіки України й запросив італійський бізнес інвестувати у її розвиток.

Перекладачем на італійську мову був Орест Василько.

Після завершення форуму італійська сторона запропонувала Львівській політехніці взяти участь у міжнародному українсько-італійському проєкті, де наш Університет представлятимуть Інститут економіки і менеджменту та Інститут енергетики та систем керування.