Представники Університету взяли участь в Інформаційному дні «Горизонт 2020: можливості участі у 2018–2020 роках»

Іван Кульчицький, НКП «Інформаційно-комунікаційні технології»
проєкт Горизонт 2020

17 квітня у Вінницькому національному технічному університеті було проведено Інформаційний день та практичний тренінг «Горизонт 2020: можливості участі у 2018–2020 роках». Серед більш ніж 45 учасників – працівники вищих навчальних закладів Вінниччини, місцевий бізнес та громадські організації, а також представники Національного університету «Львівська політехніка», Львівського національного університету імені Івана Франка, Ужгородського національного університету, Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Презентацію «Програми «Горизонт 2020» та процес євроінтеграційних реформ України у сфері науки, технологій та інновацій» зробив Іван Кульчицький, президент ГО «Агенція Європейських Інновацій», координатор РГ6 УС ПГС «Наука та технології, інформаційне суспільство, освіта, навчання та молодь, культура і спорт», координатор Національного контактного пункту «Інформаційні та комунікаційні технології» при Національному університеті «Львівська політехніка». Він звернув увагу присутніх на євроінтеграційні процеси у сфері науки і технологій України та на діяльність, яка здійснюється у рамках проекту Громадська Синергія (субгрант «Посилення впливу громадськості на євроінтеграційні процеси у сфері науково-технічного та інноваційного розвитку України»).

Іван Кульчицький запросив присутніх до співпраці з Платформою громадянського суспільства Україна – ЄС, особливо у контексті моніторингу Плану євроінтеграційних заходів Міністерства освіти і науки України. Він також доповів про конкурси за напрямками «Інформаційно-комунікаційні технології та додаткові можливості участі малого бізнесу у проектах Горизонт 2020».

Галина Лазько (Національний контактний пункт «Дії Марії Кюрі для розвитку навичок, навчання та кар’єри», Національний університет «Львівська політехніка») розповіла про конкурси за напрямом «Дії Марії Склодовської-Кюрі: умови участі та фінансові аспекти».

Після всіх доповідей відбувся практичний тренінг, де пояснили основні процедури пошуку партнерів і підготовки проектів.