Львівські політехніки взяли участь у відзначенні 125-річчя від дня народження Олени Степанівни

За матеріалами сайту ЛОДА
відзначення 125-річчя Олени Степанівни

7 грудня представники влади та громадськість Львівщини урочисто відзначили 125-річчя від дня народження громадського та військового діяча, чотаря Української Галицької Армії Олени Степанів (Степанівни).

Урочисті заходи розпочали з покладання квітів до могили першої жінки-офіцера, що на полі поховань № 64 Личаківського кладовища, опісля духівництво провело чин поминальної панахиди.

У заході взяли участь представники громадських організацій патріотичного спрямування та велика кількість учнівської та студентської молоді. Зокрема, до заходу долучилися студенти та керівництво Національного університету «Львівська політехніка», Львівського національного університету імені Івана Франка, Львівської української гуманітарної гімназії імені Олени Степанів з поглибленим вивченням українознавства та англійської мови, інших навчальних закладів.

На завершення віче присутні виконали патріотичні пісні, молодь декламувала вірші. Патріотичні пісні та Державний Гімн України прозвучали у виконанні студентського хору Національного університету «Львівська політехніка». Урочисту сальву під час виконання Державного Гімну України здійснили представники Товариства пошуку жертв війни «Пам’ять».