Політехніки взяли участь у вебінарі «Культурна спадщина під загрозою війни: діалоги, присвячені Україні»

Центр італійсько-українського співробітництва «Леонардо да Вінчі»
Фрагмент афіші вебінару

Драматичні, тривожні новини, які доходять до Італії з України, змусили італійських науковців відчути потребу ще раз замислитися про долю культурної спадщини в умовах війни.

10 березня 2022 року за підтримки професора Нори Ломбардіні відбувся вебінар під назвою «Культурна спадщина під загрозою війни: діалоги, присвячені Україні», у якому взяли участь професор Стефано Делла Торре, Валентина Руссо, Стефано Ф. Муссо, Донателла Фіорані, Марко Претеллі, Джанфранко Перто, Стефано Де Каро. Всього були присутні близько 200 науковців з різних італійських університетів.

Учасниками заходу стали також гості з України: Наталія Чухрай, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв'язків Львівської політехніки, та Орест Василько, директор Центру італійсько-українського співробітництва «Леонардо да Вінчі» Університету.

Наталія Чухрай презентувала присутнім Національний університет «Львівська політехніка» – найстаріший технічний заклад вищої освіти України та Східної Європи, розповіла про напрацювання та міжнародні контакти вишу, зокрема про співпрацю з італійськими університетами.

І вже за кілька днів після вебінару львівські політехніки отримали запрошення на участь у міжнародному проекті у сфері охорони пам’яток культури. Організатори запропонували у проекті 4 місця для студентів з Інституту архітектури та дизайну.

Приєднані файли