Політехніки взяли участь у навчальному семінарі «Інтегроване планування розвитку міст» у Німеччині

Кафедра містобудування Львівської політехніки
Фото із семінару

4–9 грудня 2022 року в Берлінському технічному університеті відбувався семінар на тему інтегрованого планування розвитку міст із чотирма основними темами:

  • підготовка та попередні дослідження;
  • візії, завдання, сценарії та рекомендації;
  • комунікація, партисипація та менеджмент містопланування;
  • територія та детальне планування.

Ці теми були висвітлені у вигляді лекцій та дискусій, а також досліджені в процесі натурних обстежень і прогулянок містом Берліном.

Під час семінару виступили з доповідями доцентки кафедри містобудування Інституту архітектури та дизайну Львівської політехніки Ярина Онуфрів та Соломія Щегольська.

Результатом навчального семінару стали спільні напрацювання з підготовки комплексної публікації, яка стосуватиметься інтегрованого планування міст у контексті відновлення України після війни. Було сформульовано перспективи подальшої співпраці між представниками різних університетів України, зокрема Національного університету «Львівська політехніка», та спеціалістами з інтегрованого планування міст ФРН.

У заході також брали участь директор Інституту архітектури та дизайну Львівської політехніки професор Богдан Черкес, професор Курт Детлеф (Технічний університет Кайзерслаутерна), професор Крістоф Веслінг (Берлінський технічний університет), професор Вайднер Сілке (Бранденбурзький технологічний університет у Котбусі).

Докладніше про семінар