Львівські політехніки взяли участь у студентській науковій конференції з проблем просторового розвитку регіонів

НДЦ «Демос» Львівської політехніки
на конференції з проблем розвитку регіонів

Цьогоріч на хвилі інтересу до науки виникла ідея проведення спільної студентської наукової конференції на рівні окремих кафедр Національного університету «Львівська політехніка» (кафедра теоретичної та прикладної економіки, Науково-дослідний Центр «Демос»), Львівського національного університету імені Івана Франка (кафедра економічної та соціальної географії), Львівського інституту МАУП (кафедра менеджменту організацій). Тема конференції «Суспільно-географічні та геоекономічні проблеми просторового розвитку регіонів» (Львів, 26 квітня 2018 року).

Конференція зібрала широке коло зацікавлених осіб, переважно з числа представників соціально-економічної та географічної наукової думки. Тематика виступів була доволі широка – від дослідження питань зовнішньоекономічної співпраці України з іншими країнами світу та діяльності у державі міжнародних економічних організацій до економіко-математичного моделювання розвитку окремих секторів національної економіки, перспектив формування кластерів та індустріальних парків, вивчення демографічних, соціальних, містобудівельних аспектів організації життя та праці населення на рівні окремого регіону, об’єднаної територіальної громади, населеного пункту.

Кожен виступ супроводжувався численними питаннями-відповідями, навіть короткими дискусіями учасників конференції. Цікаво, повчально, і, як завжди, влучно та емоційно прозвучали слова заслуженого професора Львівського національного університету імені Івана Франка, завідувача кафедри економічної та соціальної географії, лауреат Міжнародної премії Імені Франка Олега Шаблія, який подякував студентам та їхнім керівникам за проведену роботу, зробив критичний аналіз представлених наукових праць, акцентував на великій суспільно-активізаційній та соціокультурній місії заходів такого формату.

Від Національного університету «Львівська політехніка»» виступила професор кафедри теоретичної та прикладної економіки, керівник Науково-дослідного Центру соціальної й демографічної політики та управління «Демос» Уляна Садова. Вона відзначила високий рівень наукових досліджень, підкреслила, що кожна з наукових шкіл мала змогу не лише поділити напрацюваннями, але й збагатитися новими методами досліджень.

Переможцями конференції стали такі студенти:

  • І місце:
    • М. Біланюк, Ю. Борсук, З. Качмарик (Львівський національний університет імені Івана Франка);
    • П. Угринович (Національний університет «Львівська політехніка»);
  • ІІ місце:
    • І. Лещук, Д. Добросельська, М. Нуд (Львівський національний університет імені Івана Франка);
    • Н. Горбачук (Національний університет «Львівська політехніка»);
  • ІІ місце:
    • І. Кривка, А. Головашова, А. Хащивацька (Львівський національний університет імені Івана Франка).

За підсумками конференції оргкомітет прийняв рішення опублікувати наукові праці студентів в окремому міжвузівському збірнику «Суспільно-географічні та геоекономічні проблеми просторового розвитку регіонів».

Докладніше про спільну студентську наукову конференцію

на конференції з проблем розвитку регіонів на конференції з проблем розвитку регіонів на конференції з проблем розвитку регіонів на конференції з проблем розвитку регіонів на конференції з проблем розвитку регіонів на конференції з проблем розвитку регіонів на конференції з проблем розвитку регіонів на конференції з проблем розвитку регіонів