Закордонна співпраця молодих учених: політехніки взяли участь у міжнародній конференції у Польщі

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
Денис Невінський та Олександр Іващук

Аспірант кафедри електронних засобів інформаційно-комп’ютерних технологій ІТРЕ Денис Невінський та асистент кафедри хімічної інженерії ІХХТ Олександр Іващук взяли участь у роботі Х Міжнародної конференції «Young scientists towards the challenges of modern technology» («Молоді вчені для змін сучасної технології»), що відбувалась у Варшавському політехнічному університеті (Польща) з 20 до 24 вересня.

Олександр Іващук отримав нагороду за найкращу презентацію в секції Nanotechnology and Materials & Chemistry and Pharmacy («Нанотехнології і матеріали та Хімія і фармація») з доповіддю «The oxidation of cyclohexane in the presence of catalytic multicomponent systems based on cobalt naphthenate» («Окислення циклогексану в присутності багатокомпонентних каталітичних систем на основі нафтенату кобальту»). Денис Невінський представив презентацію на тему Four channel surface-plasmon-polariton splitter and adder («Чотириканальний сплітер і суматор на поверхневих плазмонполяритонах»).

На конференції побували молоді науковці з багатьох країн світу, пленарні лекції вели відомі вчені з університетів Сан-Паулу, Каталонії, Австралійського технічного університету. Працювало багато секцій, у яких обговорювали актуальні фахові проблеми, ділилися досвідом нових наукових розробок і впроваджень, зокрема йшлося про використання сонячної енергії.

Організаторами конференції є польська громадська організація «Фундація молодих науковців», президентом якої є Артур Бадида, та Рада докторантів Варшавської політехніки, яку очолює Анна Гайєр. Молодих науковців Львівської політехніки запросили на конференцію у рамках тристоронньої угоди, яка понад чотири місяці діє між згадуваними організаціями та Радою молодих учених нашого університету. У межах тієї співпраці наприкінці листопада у Львівській політехніці відбудеться вже традиційний п’ятий Міжнародний науковий форум Litteris et Artibus.

Денис Невінський та Олександр Іващук Денис Невінський та Олександр Іващук Денис Невінський та Олександр Іващук