Реставратори Львівської політехніки взяли активну участь у конференції «Галич і Галицька земля»

За матеріалами сайту «Галич давній сучасний»
на конференції «Галич і Галицька земля»

25 жовтня 2018 року в Національному заповіднику «Давній Галич» відбулася науково-практична конференція «Галич і Галицька земля».

Галицький декан Української греко-католицької церкви о. Ігор Броновський поблагословив наукове зібрання, привітав його учасників. Генеральний директор Національного заповідника «Давній Галич» Володимир Костишин зачитав вітального листа від міністра Міністерства культури України Євгена Нищука.

Активну участь у конференції взяли представники кафедри архітектури та реставрації Інституту архітектури Національного університету «Львівська політехніка». Зокрема, Микола Бевз, доктор архітектури, професор, завідувач кафедри, та Василь Петрик, кандидат архітектури, доцент кафедри, зупинились на питанні консервації і музеєфікації фундаменту Успенського собору і реставрації каплиці Святого Василія у Крилосі. Юрій Лукомський, кандидат архітектури, доцент кафедри АР повідомив про результати цьогорічних археологічних досліджень на городищі княжого Галича.

Чимало цікавих доповідей і повідомлень було виголошено й іншими учасниками наукового зібрання. Вони опубліковані в збірнику матеріалів науково-практичної конференції «Галич і Галицька земля» обсягом 364 сторінки, який підготували до друку працівники інформаційно-видавничого відділу заповідника.