Представники ІНЕМ взяли участь у Студентському науковому форумі «Молодь створює логістику майбутнього»

Кафедра маркетингу і логістики Львівської політехніки
Студентський науковий форум «Молодь створює логістику майбутнього»

У рамках ХІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Маркетинг та логістика в системі менеджменту» (Національний університет «Львівська політехніка», м. Львів) та ХVІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Проблеми підготовки професійних кадрів з логістики в умовах глобального конкурентного середовища» (Національний авіаційний університет, м. Київ) у режимі відеоконференції відбувся Студентський науковий форум «Молодь створює логістику майбутнього».

Мета форуму – дати старт проєкту формування екосистеми підготовки професіоналів майбутнього для сфери логістики та управління ланцюгами поставок.

Форум розпочався з вітального слова представників кафедри логістики Національного авіаційного університету професора Володимира Кулика й асистентки Оксани Овдієнко, а також завідувача кафедри маркетингу і логістики Національного університету «Львівська політехніка» професора Євгена Крикавського. Далі присутні мали можливість ознайомитися із можливостями професійного розвитку і побудови карʼєри у сфері логістики і управління ланцюгами поставок завдяки різним програмам.

Після доповідей відбулися захоплюючі дебати між двома командами.

Студенти готували аргументи «за» і «проти» таких тем: «Smart-логістика – потенційна конкурентна перевага України на глобальному ринку», і «Майбутнє за green-логістикою». Підґрунтям для обговорення визначального вектору майбутнього розвитку логістики стали результати проведеного опитування менеджерів нової генерації, які навчаються у провідних європейських університетах. Дослідження було проведено у рамках реалізації проєкту Європейського союзу Еразмус+ Jean Monnet Module «Логістика та управління ланцюгами поставок: поширення європейського досвіду» за підтримки німецьких та польських колег. Мета опитування – дослідити перспективи розвитку логістики та управління ланцюгами поставок очима майбутніх фахівців із країн ЄС та України.

Отримані результати були використані учасниками команди від Національного університету «Львівська політехніка» в ході дебатів – під час формулювання тверджень, аргументів, доказів, недоліків та орієнтирів майбутнього вектора розвитку логістики в Україні та світі. Чудові емоції і азарт переповнювали усіх учасників, оскільки обговорювані теми важливі як для розвитку логістики і управління ланцюгами поставок, так і для позитивних змін в економіці країни і суспільстві в цілому.

Представники бізнесу, наукової спільноти та присутні на Форумі високо оцінили рівень підготовки учасників команд, їх ерудицію і вміння вести дебати та аргументовано відстоювати свою позицію.