Архітектори Політехніки та їхні гості з Віденського технічного університету проектують міський простір Львова

За матеріалами сайту Львівської міської ради
Політехніки та гості з Відня проектують міський простір Львова

У рамках співпраці Національного університету «Львівська Політехніка» та Віденського технічного університету Львів приймає делегацію студентів-архітекторів з Австрії. Студенти та їхні куратори розроблятимуть планування реконструкції площі Двірцевої та інших зон міста. Результати перших напрацювань презентують у п’ятницю.

Проекту сприяє управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування ЛМР. Як повідомили в управлінні, торік відсвяткували 20-річчя співпраці Львівської політехніки та Віденського технічного університету, тож цього року вдалося запросити партнерів з Австрії попрацювати у Львові.

Делегацією з 30 студентів з Австрії керує професор кафедри урбан-дизайну Андреас Гоффер. На чолі українських студентів – професор Богдан Черкас та архітектор Антон Коломейцев.

– Ми попрацювали з вибором ділянок щодо опрацювання. Спільно з управлінням архітектури та урбаністики будемо планувати реконструкцію площі Двірцевої, вулиці Чернівецької та залізничної колії – сподіваємося, це стане поштовхом до спільного проекту міста і залізниці. Також розглядатимемо територію Міністерства Оборони в межах вулиць Я. Мудрого, Т. Шевченка та Городоцької як перспективу створення нового громадського центру, – розповів начальник управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради Юліан Чаплінський.

Презентація напрацювань відбудеться у п’ятницю, 7 квітня, в Національному університеті «Львівська Політехніка» (304 ауд.), початок о 14:00. Організатори запрошують всіх охочих.

– Результатом проекту стануть графічні матеріали, з якими можемо працювати. Вони будуть корисні для роздумів, для переговорів міста, залізниці та Міністерства Оборони. Сподіваємося, наша співпраця стане поштовхом до розвитку територій Львова, – заявив Юліан Чаплінський.