Львівські політехніки – серед переможців українсько-литовського конкурсу наукових проєктів

За матеріалами сайту МОН
переможці українсько-литовського конкурсу проєктів

Українські та литовські науковці спільно виконуватимуть 12 наукових проєктів за кошти держбюджетів своїх країн у 2020–2021 роках. Перелік переможців був затверджений під час 8-го засідання двосторонньої українсько-литовської Комісії зі співробітництва у сфері науки та технологій, що відбулося 8 жовтня 2019 року в Києві.

Спільні дослідження стосуватимуться лікування хвороб, екології, нових матеріалів та технологій, енергозбереження тощо. У проєктах братимуть участь 8 українських вишів та 4 наукових установи з різних регіонів України – Києва, Одеси, Львова, Івано-Франківська, Тернополя, Харкова.

У переліку переможців – проєкт науковців Національного університету «Львівська політехніка» «Розробка високоефективних органічних білих світлодіодів на основі ексиплексної та уповільненої флюоресценції для новітніх систем освітлення»; керівник в Україні – Павло Стахіра, професор кафедри електронних приладів ІТРЕ, керівник у Литовській Республіці – Dmytro Volyniuk із Kauno technologijos universitetas.

переможці українсько-литовського конкурсу проєктів