Студенти готові змінювати Політехніку: економісти реалізували проект на облаштування студентського простору

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
Тетяна Маслак

Нині дедалі більше молоді розуміє, що студентські роки – це не лише час для навчання, а період можливостей та самореалізування.

Два роки тому четвертокурсниця ІНЕМ, голова соціального відділу профбюро цього інституту Тетяна Маслак спільно із друзями виграли ґрант громадського бюджету Львова на облаштування студентського простору на території Львівської політехніки. Нині цей майданчик уже діє. Він розташований у дуже красивому місці – на горбочку, між деревами навпроти студентської їдальні. Довкола майданчика розмістили прапори всіх країн, із університетами яких співпрацює наша Політехніка.

– Ідея полягала в тому, щоб розвивати неформальну освіту. Тому хотіли, щоб на території нашого університету був майданчик, де відбувались би різні лекції (навіть навчальні, але поза аудиторіями), майстер-класи, щоб молодь могла ділитися досвідом, шукати нові формати для покращення нашої освіти. Нещодавно бачила, як один викладач проводив там пару – це тішить! – каже Тетяна Маслак.

Невдовзі там ще облаштують столик, щоб підживлювати гаджети та зроблять освітлення, щоб студенти могли в теплі пори року там навчатися, працювати.

Та молодь на цьому не спиняється. Нещодавно в Першому навчальному корпусі активісти відкрили студентське кафе «Універ», де для студентів на каву, печиво, фруктові салати встановлено доступні ціни.