Фестини не лише наукові: політехніки продемонстрували під час свята всю багатогранність своїх талантів

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
група студентів на фестинах

Наука наукою, але політехніки талановиті не лише в ній. Наукові фестини показали якраз багатогранність і викладачів, і студентів. А також і те, що саме у Львівській політехніці є всі можливості для саморозвитку: тут знаходять своє місце і ті, хто обожнює поринати в музику та співи, і ті, хто живе в ритмі танцю чи марить театральною сценою. Фізики, інженери та техніки, справді, неабиякі романтики.

Яскравими на Фестинах були виступи колективів Народного дому «Просвіта» (керівник – Степан Шалата). Танцюристи, співаки, музиканти створили святкову атмосферу. А територія довкола нашого університету сприяла цьому настільки, що не потрібно було жодних декорацій.

Багато тих, хто проходив 20 квітня повз головний корпус Політехніки, не встояли перед спокусою, щоб не заглянути і побачити, що тут відбувається. Це справді було щось надзвичайне: одночасно на кількох локаціях проходили дуже різні акції, не говорячи вже про наметове наукове «містечко», де в кожному куточку вирував свій рух.

Навіть не уявляю, як вдавалося студентам цього дня висиджувати на парах, бо за вікнами точно було значно цікавіше. Та й переконана, що для багатьох, особливо першокурсників, Наукові фестини стали своєрідним відкриттям альма-матер та можливістю зрозуміти, що тут навчання може бути надзвичайно цікаве.

Що ж до видовищ, то чи не найбільше глядачів зібрав виступ Народного ансамблю танцю «Вірність», Ансамблю бального танцю «Грація», Ансамблю естрадної пісні «Сузір’я», показ дизайнерських суконь із шовку та шерсті – справжні мистецькі витвори – дизайн студії «Королівство вовни» Наталії Король і шоу екстремалі від Bike trial performance – від того, що витворяли хлопці на велосипедах, запирало дух та волосся ставало дибки.

Поміж тим був час і для інтелектуального тренування – в актовій залі провадили турнір одночасної гри в шахи. Тож вирували не лише емоції, а й активно працював мозок.

Також відбувалися змагання за досить солідний приз – два квитки до Праги від партнера Фестин East West Eurolines. Ті, хто хотів випробувати свої сили, мали вдвох прокотити величезне колесо від автобуса на швидкість. І ті, кому це вдалося зробити за найкоротший час, матимуть нагоду провести цікаві вихідні в Європі.

Ще одним місцем, де відбувалося безліч мегацікавих заходів стала Науково-технічна бібліотека. Як і годиться такому закладові, більшість із акцій були інтелектуальні, але точно не нудні. Найперше, що могли ті, хто прийшов до бібліотеки не за книжкою, – навчитися успішного блогерства в Instagram. А це, погодьтеся, сьогодні дуже актуально і навіть вигідно. Також зануритися у загадковий світ під час квесту «Загадки старого Трістрама». Учасники розгадували загадки та шукали магічну книгу втрачених знань. Ще більшої заохоти до активної роботи додали дебатні ігри «Sharing-культура: за і проти». Особливо це стало цікаво для тих, хто ще не пробував своїх сил у публічних виступах та не переконував когось у своїй правоті. Завершилися заходи в НТБ екскурсією Politechnika inkognita, до якої долучилося півсотні зацікавлених історією університету та бібліотеки, зокрема її старого корпусу.

Завершення Фестин було не менш феєричним, аніж початок. Упродовж усього дня відвідувачі мали можливість записувати свої мрії і бажання та складати їх у спеціальну скриньку. А наприкінці заходу її на повітряних кулях від Tech StartUp School – школи тих, хто точно знає: мрії здійснюються – запустили в небо.

Після Фестин усі були щасливі і натхненні, хоча й неймовірно втомлені.

на фестинах на фестинах на фестинах на фестинах на фестинах на фестинах на фестинах на фестинах на фестинах на фестинах на фестинах на фестинах