У новий рік – із новими перемогами: політехніки посідають призові місця у студентських спортивних змаганнях

Наталя Яценко, тижневик «Аудиторія»
осінь в парку

Старий рік добігає кінця, тож час підбивати підсумки змагань, у яких були задіяні студенти, зокрема Львівської політехніки.

До того, як випав сніг, у Стрийському парку відбулися студентські змагання з легкоатлетичного кросу. У них взяло участь 9 збірних команд ВНЗ ІІІ–IV рівнів акредитації. В особистому заліку серед жінок у забігу на 500 м 1 та 2 місця посіли студентки Львівської політехніки Ірина Бубняк і Оксана Райта, третє місце виборола спортсменка ЛДУФК ім. І. Боберського, поступившись двома десятими секунди, Лілія Коваль. У забігу на тисячу метрів ті ж самі дівчата Політехніки теж були серед перших, а Ірина Племінник (ЛДУФК) завершила забіг третьою. Студенти-політехніки у змаганнях чоловіків до трійки призерів не потрапили. У загальнокомандному заліку команди на таких позиціях: 1 місце – ЛДУФК ім. І. Боберського, 2 місце – Львівська політехніка, 3 місце – Національна академія сухопутних військ ім. П. Сагайдачного.

Другий рік поспіль студенти ЛДУФК ім. І. Боберського стають чемпіонами Універсіади Львівщини з тенісу. В особистих змаганнях серед жінок до трійки лідерів увійшли Анастасія Федоришин (1 місце, ЛДУФК), Марта Тимчина (2 місце, ЛНМУ) й Аліна Янбухтіна (3 місце, Львівська політехніка). Серед чоловіків трійка лідерів повторює торішні досягнення: Роман Бойчук (1 місце, ЛДУФК), Ярослав Сокирко (2 місце, Львівська політехніка), Андрій Литвинюк (3 місце, ЛНМУ). У загальнокомандному заліку перше місце посіла команда ЛДУФК, на другому місці – збірна ЛНМУ, на третьому – спортсмени Львівської політехніки.

Начальник Львівського обласного відділу Комітету з фізичного виховання та спорту МОН Анатолій Ігнатович коментує підсумки Універсіади Львівщини – 2017:

– Проводячи Універсіаду, ми залучили до рухової активності понад 18 тисяч студентів із 17 вишів області. Інтригу щодо переможців буде розкрито на початку 2018 року, коли звірять усі підсумкові протоколи. А зараз зазначу, що цьогорічні змагання вдалися, адже було проведено 38 видів програм, що на дві більше, ніж торік.