Дослідники Львівської політехніки поділилися науковими розвідками про спадщину о. Кирила Селецького

За матеріалами сайту Львівської міської ради
книга Кирила Селецького

У Львівській духовній семінарії Святого Духа відбулася перша наукова конференція, присвячена пам’яті о. Кирила Селецького. Ініціаторами події стали сестри Згромадження святого Йосифа Обручника Пресвятої Діви Марії. Під час конференції також представили перший збірник творів о. Кирила Селецького.

Гостями події були єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Владика Володимир (Груца), єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії Владика Петро (Лоза). Своїми науковими розвідками про спадщину о. Кирила Селецького поділилися також дослідники з Українського католицького університету і Національного університету «Львівська політехніка».

Внесок о. Кирило Селецький зробив і в національне відродження України. Адже сестри опікувалися дітьми селян у дитсадках, виховували їх у національному дусі. Про це розповіла кандидат історичних наук, асистент кафедри цивільного права та процесу Інституту права та психології Львівської політехніки Вікторія Чорнописька.

– Сестри віддавали свій час опіці над хворими, поширенню освіти серед селян, праці з українською діаспорою. Відтак у монастирях гармонійно поєднувалося духовне чернече життя з глобальними викликами початку ХХ століття. Аналізуючи багатогранну діяльність черниць, можна сказати, що тоді їм вдалося врятувати життя багатьом дітям-сиротам та недужим, – зазначила Вікторія Чорнописька.