Політехніки – переможці всеукраїнського проекту «Архітектор 2018» – побували в Об’єднаних Арабських Еміратах

За матеріалами сайту 032.ua
Дубаї

З 25 до 27 квітня 2018 року тридцять п’ять кращих молодих архітекторів України перебували в архітектурному турі в Об’єднаних Арабських Еміратах. Вони – переможці всеукраїнського освітнього проекту «Архітектор 2018» та акції «Хітовий архітектор», які благодійний Фонд Бориса Колеснікова в поточному навчальному році проводив для талановитих студентів архітектурно-будівельних спеціальностей країни. Серед них – чотири представники Національного університету «Львівська політехніка»: Сельма Мамбетова, Данило Плесницький, Христина Телюк і Степан Котик.

Юні архітектори в супроводі члена міжнародної мережі Guiding Architects Домініка Вандерса відвідали сучасні архітектурні розробки міста, ознайомилися з його архітектурними особливостями. Зокрема, вони побували в презентаційному центрі державної компанії Nakheel – девелопера, відомого своїми насипними штучними Островами Пальм, житловими комплексами і торговими центрами, а також в найбільшій інвестиційній компанії Еміратів – Emaar Properties. Для українських студентів відбулися цікаві лекції від фахівців, а також майстер-класи прямо на вулицях міста, в тому числі і на острові Пальма Джумейра.

Величезне враження справило на молодих архітекторів відвідування районів і об’єктів Дубая, які давно стали шедеврами сучасної світової архітектури: Business Bay, O-14 Tower, Downtown Dubai, Design District, The Tower, Dubai Creek Harbour & Calatrava’s, Міжнародного фінансового центру DIFC та інших. Вони піднялися на оглядовий майданчик найвищої в світі будівлі – Бурдж Халіфа, візитівки нового ділового центру міста.

За словами студентів, суха теорія і поверхневе знайомство з місцевою архітектурою в туристичних поїздках не йдуть ні в яке порівняння з тим, що їм вдалося почути і побачити за три дні в Дубаї.

– Фонд Бориса Колеснікова підготував для нас унікальну програму архітектурного туру. З нами працювали найкращі сучасні фахівці, автори найамбітніших будівель ОАЕ. Усім переможцям проекту «Архітектор» хочеться в своїх рідних містах побудувати такі ж сучасні будівлі, із застосуванням останніх технологій в дизайні і будівництві. Побачене в Еміратах нас дуже надихнуло, захотілося робити життя людей красивішим і комфортнішим, і будьте упевнені – в майбутньому ми зведемо не просто будинки, а цілі міста! – розповіла одна з переможців конкурсу, студентка Львівської політехніки Сельма Мамбетова.