Політехніки організували для сиріт із Будинку дитини № 2 у Львові медове свято Миколая

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
свято святого Миколая для сиріт із Будинку дитини № 2 у Львові за участю проректора Дмитра Федасюка

Святий Миколай своїм життям засвідчував жертовну, милосердну, безкорисливу любов. І саме ті, хто це розуміє, стають для інших свідченням справжнього дива любові. Четвертий рік поспіль політехніки-пасічники організовують медове свято для вихованців Будинок дитини № 2 у Львові.

Цього року в переддень свята проректор із науково-педагогічної роботи професор Дмитро Федасюк, директор ІКТА професор Микола Микийчук та технолог котельні нашого університету Ігор Пугач привезли дітям-сиротам корисні і смачні медові подарунки. Зразу ж при гостях вихователі частували малечу медом. Розповісти, як він їм смакував непросто, хіба що уявіть, як чотирирічки великими ложками гамірно зачерпували з глибоких мисок цей солодкий нектар і ласували. Було помітно, що вони полюбляють мед і знають, що саме ці гості приїжджають із такими гостинцями.

– Цю традицію започаткували чотири роки тому. Тоді, вже тепер покійний журналіст Борис Козловський ініціював зустріч політехніків-пасічників. Він запросив усіх охочих, всі ділилися своїми історіями. А оскільки позносили досить багато меду, то Борис Леонідович запропонував передати його для малечі Будинку дитини № 2. Ми поїхали туди, познайомилися. Побачили радість дітей. Саме тоді в мене виникла ідея: чому б не перетворити це в традицію. Цю думку підтримали і так вже вчетверте політехніки-бджолярі принесли мед і ми у переддень свята Миколая провідали з гостинцями діток, – розповів проректор Дмитро Федасюк.

свято святого Миколая для сиріт із Будинку дитини № 2 у Львові за участю проректора Дмитра Федасюка свято святого Миколая для сиріт із Будинку дитини № 2 у Львові за участю проректора Дмитра Федасюка свято святого Миколая для сиріт із Будинку дитини № 2 у Львові за участю проректора Дмитра Федасюка свято святого Миколая для сиріт із Будинку дитини № 2 у Львові за участю проректора Дмитра Федасюка свято святого Миколая для сиріт із Будинку дитини № 2 у Львові за участю проректора Дмитра Федасюка свято святого Миколая для сиріт із Будинку дитини № 2 у Львові за участю проректора Дмитра Федасюка свято святого Миколая для сиріт із Будинку дитини № 2 у Львові за участю проректора Дмитра Федасюка свято святого Миколая для сиріт із Будинку дитини № 2 у Львові за участю проректора Дмитра Федасюка свято святого Миколая для сиріт із Будинку дитини № 2 у Львові за участю проректора Дмитра Федасюка свято святого Миколая для сиріт із Будинку дитини № 2 у Львові за участю проректора Дмитра Федасюка свято святого Миколая для сиріт із Будинку дитини № 2 у Львові за участю проректора Дмитра Федасюка свято святого Миколая для сиріт із Будинку дитини № 2 у Львові за участю проректора Дмитра Федасюка свято святого Миколая для сиріт із Будинку дитини № 2 у Львові за участю проректора Дмитра Федасюка свято святого Миколая для сиріт із Будинку дитини № 2 у Львові за участю проректора Дмитра Федасюка