Політехніки обговорили поточний стан співпраці з представниками фірми Раушерт

Кафедра інтелектуальної мехатроніки та роботики
Фото із зустрічі

31 березня 2023 року в Національному університеті «Львівська політехніка» відбулася зустріч ректора професора Юрія Бобала з уповноваженим від фірми Раушерт (Rauschert Heinersdorf-Pressig Gmb, Pressig, Німеччина) Міхаелем Мюллером, головним технологом фірми, Віталієм Гореликом, директором спорідненої з Раушерт фірми «Спектроаналітика» (Львів), та Світланою Блонською, фінансовою директоркою фірми «Спектрографіка». З боку Університету в обговоренні брали участь проректорка з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків професорка Наталія Чухрай, директор Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології професор Микола Микийчук, директор Інституту хімії та хімічних технологій професор Володимир Скорохода, завідувач кафедри інтелектуальної мехатроніки та роботики професор Орест Івахів.

Поточний стан співпраці фірми Раушерт з Національним університетом «Львівська політехніка» позитивно оцінив Міхаель Мюллер. Він проінформував щодо подальших кроків розширення спільної діяльності, а саме:

  • на базі Технопарку Львівської політехніки налагоджують виробничу лінію з випалювання керамічних виробів (ключове обладнання з Німеччини вже на місці);
  • фірмою погоджено створення метрологічної лабораторії, оснащеної відповідним обладнанням;
  • в стані реалізації – угода між урядовим Німецьким товариством міжнародної співпраці (GIZ – Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit), фірмою Раушерт та Національним університетом «Львівська політехніка».

Під час зустрічі також обговорено можливості забезпечення виконуваних робіт та навчального процесу новим обладнанням, перспективи впровадження німецького досвіду дуальної освіти у Львівській політехніці. Пан Мюллер висловив готовність забезпечувати практичну підготовку здобувачів дуальної освіти на виробничих майданчиках фірми і надавати допомогу у створенні навчального Центру дуальної освіти у Львівській політехніці.

Сторони домовились невідкладно почати створення метрологічної лабораторії, продовжувати відповідні консультації та докладати зусиль до опрацювання освітньої програми, пристосованої до дуальної освіти.