Політехніки обговорили освітні програми ІНЕМ з віцепрезидентом Львівської торгово-промислової палати

Кафедра менеджменту і міжнародного підприємництва
Фото із зустрічі

15 березня у Львівській торгово-промисловій палаті відбулася зустріч віцепрезидента палати Володимира Коруда з гарантами освітніх програм Навчально-наукового інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки.

Обговорення освітньо-наукової програми «Менеджмент» зі спеціальності 073 «Менеджмент» за третім освітньо-науковим рівнем вищої освіти з підготовки доктора філософії із гарантом програми д.е.н. Романом Шуляром було спрямоване на підсумовування консультування робочої групи із стейкхолдерами. Віцепрезидент палати позитивно оцінив підготовлений проєкт програми на 2021 рік і висловив підтримку розширення тематики досліджень аспірантів, підтвердив раніше запропоновану ним стратегію щодо перспективності дослідження аспірантами співпраці підприємств із представниками бізнесу певних країн, які становлять комерційних інтерес для регіону. З погляду діяльності торгово-промислової палати Володимир Коруд відзначив важливість поглиблення викладання для аспірантів на освітній програмі специфічних для спеціальності «Менеджмент» методів досліджень, які становлять особливо важливе значення в умовах відкритої економіки.

Організатором зустрічі та учасником обговорення була гарант освітньої програми «Міжнародна економіка» за спеціальністю 292 «Міжнародні економічні відносини» за другим (магістерським) рівнем вищої освіти к.е.н. Ліана Чернобай. Найкращі випускники цієї програми успішно проходять підготовку за третім рівнем вищої освіти, зокрема – за освітньо-науковою програмою «Менеджмент». Володимир Коруд підтвердив необхідність продовження підготовки фахівців за другим (магістерським) рівнем вищої освіти з урахуванням розвитку компетентностей здобувачів щодо регіональної специфіки економічних відносин із окремими країнами – потенційними стратегічними партнерами Львівщини. Врахуванням цієї специфіки у контенті освітніх компонент освітньої програми важливе для формування конкурентоспроможного випускника на ринку праці.