Львівські політехніки беруть участь в організації дев’ятого табору-експедиції «Вирій» на Закерзоння

За матеріалами Польсько-українського порталу
оголошення табору-експедиції «Вирій»

Волонтерів запрошують зголошуватися до участі в дев’ятому таборі-експедиції «Вирій 2017», що відбудеться 8–19 серпня 2017 року на теренах Закерзоння. У його програмі – відновлення українського цвинтаря на території Польщі та мандрівки українськими місцями Польщі, а також вечори біля ватри та розмови про українську історію та культуру Закерзоння.

«Вирій» – це міжнародний науково-пошуковий та освітній табір-експедиція, основним завданням якого є проведення комплексу заходів із відновлення та збереження пам’яток матеріальної культури і знайомство з етнічними українськими землями поза межами сучасної території України.

Під час табору його учасники беруть участь у впорядкуванні, інвентаризації та реставрації українських сакральних об’єктів на території сучасної Польщі. Велику частину програми становлять краєзнавчі екскурсії та мандрівки місцями української історії та культури Холмщини, Надсяння, Західної Бойківщини та Лемківщини, зустрічі з автохтонним українським населенням. «Вирій» відбувається щорічно у літній період у формі двотижневого табору. Структура таборування базується на традиціях українського Пласту.

Організатор табору – Громадське об’єднання «Вирій», куди входять активісти громадських молодіжних організацій і студенти-реставратори з Національного університету «Львівська політехніка».