Львівська політехніка започатковує співпрацю із Всесвітньою організацією інтелектуальної власності

Кафедра АФМ Львівської політехніки
 співпраця із ВОІВ

У рамках відкриття Центрів підтримки технологій та інновацій (Technology and Innovation Support Center) у Києві відбувся семінар за участю представників Всесвітньої організації інтелектуальної власності з питань використання пошукових баз даних патентної інформації та створення в Україні мережі Центрів підтримки технологій та інновацій, у якому взяв участь завідувач кафедри адміністративного та фінансового менеджменту Національного університету «Львівська політехніка» професор Назар Подольчак.

Проект реалізовує Міністерство економічного розвитку і торгівлі України спільно зі Всесвітньою організацією інтелектуальної власності.

Головний Центр буде входити до державної системи правової охорони інтелектуальної власності та підпорядковуватиметься Мінекономрозвитку. В подальшому заплановано створити національну мережу таких центрів. І саме в процесі переговорів було узгоджено, що один із перших таких Центрів буде відкрито на базі Львівської політехніки.

Центр підтримки технологій та інновацій відкриє такі можливості:

  • спрощення доступу до баз даних патентної та науково-технічної інформації, публікацій та навчальних матеріалів з питань ІВ;
  • надання консультацій щодо законодавства у сфері інтелектуальної власності, проведення патентного пошуку, комерціалізації об’єктів промислової власності;
  • проведення семінарів та круглих столів;
  • організація дистанційних курсів ВОІВ World Intellectual Property Day.
 співпраця із ВОІВ  співпраця із ВОІВ