Політехніка візьме участь у міжнародному проєкті зі створення магістерських курсів з енергоефективності

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України
Заставка до матеріалу

Під егідою відомої європейської програми Erasmus+ Генуезький університет (Італія) у співпраці з Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України, українськими та європейськими університетами ініціював новий проєкт UKRENERGY, який має на меті впровадити інноваційний магістерський курс щодо енергоефективності та зменшення вуглецевого сліду в будівельному фонді України.

Держенергоефективності, ставлячи у пріоритет застосування сучасних європейських підходів до підвищення якості вищої освіти та підготовки висококваліфікованих фахівців у сфері енергоефективності, розпочало активну взаємодію із Генуезьким університетом і стало першим українським партнером проєкту, залучивши до його реалізації провідні українські університети.

Магістерський курс включатиме створення сучасних лабораторій та розробку передового навчального матеріалу як для інженерів, так і для науковців, які прагнуть отримати високу кваліфікацію в основних галузях: енергоефективність, реконструкція будівель та енергетичне планування.

Впроваджувати європейські практики, знання та технології в Україні будуть Університет Генуї та Дослідницький університет імені Луїджі Ванвітеллі (Італія), а також Гірничо-металургійна академія імені Станіслава Сташиця (Польща) та Словацький технічний університет (Словаччина).

Партнерами проєкту є ціла низка українських закладів вищої освіти, зокрема Національний університет «Львівська політехніка». Українські студенти матимуть унікальний шанс здобути знання та кваліфікацію на основі сучасного досвіду ЄС, новітніх практик і технологічної бази.

Грантову угоду проєкту було погоджено Єврокомісією. Старт проєкту запланований у 2023 році після фінального узгодження між європейськими та українськими партнерами завдань, етапів їхнього виконання та сфер відповідальності усіх залучених партнерів.

Докладніше – на сайті Держенергоефективності України.