Львівська політехніка відновлюватиме поховання своїх ректорів на Личаківському цвинтарі

За матеріалами сайту Львівської міської ради
Герб Львівської політехніки

Два виші – Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького та Національний університет «Львівська політехніка» – пристали на пропозицію адміністрації міського комунального підприємства «Музей-заповідник «Личаківський цвинтар» відновлювати поховання своїх ректорів на цьому кладовищі. Про це повідомив директор ЛКП «Музей-заповідник «Личаківський цвинтар» Михайло Нагай.

Першим об’єктом, який відновили в цьому році, став пам’ятник на могилі одного із засновників Львівської ветеринарної академії Юзефа Шпільмана.

Також, за словами директора Личаківського цвинтаря, розпочинається тісна співпраця з Львівською політехнікою, яка бере на себе зобов’язання поетапно, упродовж двох років, відновити практично всі пам’ятники ректорів Університету. І почне з надгробка відомого архітектора Юліана Захаревича.

– Щодо відновлення ще одного об’єкта – надгробка професора Скібінського, який, до речі, створив дебаркадер на Залізничному вокзалі, – Львівська політехніка конкурувала з Міністерством культури та національної спадщини Польщі. Відтак погодили, що відновлюватимуть його за кошти польської сторони. Могила розташована біля головного входу і потребує відновлення, – розповів Михайло Нагай.