Львівська політехніка – у п’ятірці найкращих університетів України за версією видання Gazeta.ua

За матеріалами сайту Gazeta.ua
фасад головного корпусу Політехніки

Всеукраїнське видання Gazeta.ua пропонує свою п’ятірку найкращих університетів України, які майже ніколи не виходять за межі топ-10 найавторитетніших національних та міжнародних рейтингів вищих навчальних закладів нашої країни.

  1. Київський національний університет імені Тараса Шевченка
    В університеті навчаються понад 26 тисяч студентів. Підготовку та перепідготовку здійснюють за 55 напрямами та 98 спеціальностями. Навчальний процес забезпечують на 198 кафедрах.
     
  2. Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»
    За роки існування університет підготував майже 370 тисяч фахівців. Зараз тут навчаються понад 40 тисяч студентів. В університеті працюють 19 факультетів, 9 навчально-наукових інститутів, декілька науково-дослідних інститутів і наукових центрів.
     
  3. Національний технічний університет «Харківський політехнічний університет»
    У складі університету – 18 факультетів, 96 кафедр, факультет військової підготовки імені Верховної Ради України. Зараз він готує понад 35 тисяч фахівців.
     
  4. Львівський національний університет імені Івана Франка
    Зараз у Львівському університеті навчається більш ніж 19 тисяч студентів. У ньому готують молодших спеціалістів за 9 спеціальностями, бакалаврів за 49 напрямами і магістрів за 87 спеціальностями із 17 галузей знань.
     
  5. Національний університет «Львівська політехніка»
    Один із найкращих технічних вишів України – Львівська політехніка. Був заснований 1816 року. В Університеті навчаються понад 35 тис. студентів та екстернів. Підготовка фахівців здійснюється за 64 бакалаврськими напрямами та 124 спеціальностями, з яких 123 – магістерського рівня.
    Студентське містечко є структурним підрозділом університету. Має 13 студентських гуртожитків, де більш ніж 8 тисяч студентів та аспірантів проживають, навчаються та відпочивають. У студентському містечку функціонують 3 спортивні майданчики, спортивні зали, створені умови для обслуговування студентів, на території розташована студентська поліклініка, функціонує Студентський клуб.