Львівська політехніка та легендарне КБ «Південне» окреслюють шляхи співпраці у космічній галузі

Ігор Галущак, прес-служба Львівської політехніки
на зустрічі Юрія Бобала, Володимира Маслея, Костянтина Бєлоусова та Любов Янків-Вітковської

Про можливі напрями такої співпраці йшлося на зустрічі ректора Національного університету «Львівська політехніка» професора Юрія Бобала, Головного конструктора Конструкторського бюро космічних апаратів державного підприємства «КБ «Південне імені М.К. Янгеля» Володимира Маслея та заступника Головного конструктора КБ Костянтина Бєлоусова.

У зацікавлений розмові також взяла участь велика ентузіастка розвитку космічних досліджень у Львівській політехніці доцент кафедри вищої геодезії та астрономії Любов Янків-Вітковська.

На думку сторін, спільний науковий пошук можна розгорнути у сфері розробки і впровадження сучасних космічних систем і технологій, космічного моніторингу та засобів моделювання, високорівневого проектування. Є також перспективні наміри співробітництва в галузі матеріалознавства та виготовлення конструкцій із полімерно-композитних матеріалів.

Як зазначила Любов Янків-Вітковська, вже досягнута попередня домовленість про проходження виробничої та дослідницької практики студентами Львівської політехніки на базі державного підприємства «КБ «Південне» за спеціалізаціями «Космічний моніторинг Землі» та «Космічна геодезія». А для уточнення напрямів подальшої співпраці та обговорення умов її реалізації до Львівської політехніки в середині лютого навідається представницька делегація ракетників з міста Дніпра, у чому в своєму листі на ім’я ректора Юрія Бобала запевнив в.о. генерального директора «КБ «Південне» Олександр Дегтярьов.
 

Світлини Йосипа Марухняка

на зустрічі Юрія Бобала, Володимира Маслея, Костянтина Бєлоусова та Любов Янків-Вітковської на зустрічі Юрія Бобала, Володимира Маслея, Костянтина Бєлоусова та Любов Янків-Вітковської на зустрічі Юрія Бобала, Володимира Маслея, Костянтина Бєлоусова та Любов Янків-Вітковської на зустрічі Юрія Бобала, Володимира Маслея, Костянтина Бєлоусова та Любов Янків-Вітковської на зустрічі Юрія Бобала, Володимира Маслея, Костянтина Бєлоусова та Любов Янків-Вітковської