Львівська політехніка співпрацюватиме з польською Вищою технічно-економічною школою у Ярославі

Борис Козловський, прес-служба Львівської політехніки
підписання угоди про співпрацю

Цілком закономірно, що найбільше угод про співпрацю в освітянсько-науковій сфері Національний університет «Львівська політехніка» має саме із навчальними закладами Польщі. Це наші найближчі сусіди, нас єднає давнє і плідне співробітництво.

Нещодавно до Університету завітала група науковців Державної вищої технічно-економічної школи імені о. Броніслава Маркевича на чолі з ректором професором Кшиштофом Рейманом. Пан Рейман та ректор Львівської політехніки професор Юрій Бобало підписали безстрокову рамкову угоду про співробітництво двох вищих навчальних закладів.

Напрямки співпраці передбачають проведення спільних наукових досліджень та обмін здобутими результатами, взаємні поїздки наукових працівників та студентів, включаючи проходження стажування. Передбачено впровадження відомої програми Еразмус+ щодо академічної мобільності студентів та викладачів.

Ініціатором налагодження взаємовигідних контактів навчальних закладів став завідувач кафедри систем автоматизованого проектування Львівської політехніки професор Михайло Лобур.

За словами проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Університету професора Олега Матвійківа, співпраця із Ярославською вищою технічно-економічною школою є для нас цікавою, зокрема, тим, що це польське місто розташоване поряд із кордоном. Нині впроваджується програма від Євросоюзу, яка об’єднує Польщу, Україну і Білорусь. У рамках цієї співпраці можна подавати свої проекти в галузі економіки, техніки, туризму, адміністрування, розраховуючи на відповідне фінансування.

підписання угоди про співпрацю підписання угоди про співпрацю