Львівська політехніка разом із Центром зайнятості провели традиційний ХХІХ Ярмарок кар’єри

Ігор Галущак, прес-служба Львівської політехніки
Ярмарок Кар’єри

У межах соціального проекту «Живи та працюй в Україні» Львівський обласний центр зайнятості у співпраці з Національним університетом «Львівська політехніка» традиційно провели щорічний Ярмарок кар’єри.

У слові привітання до учасників Ярмарку – студентів і роботодавців – ректор Університету професор Юрій Бобало наголосив:

– Останніми роками Львівська політехніка налагоджує плідну співпрацю з провідними українськими і зарубіжними компаніями, а також кадровими агенціями щодо питань, пов’язаних із працевлаштуванням і проходженням виробничої практики студентами та аспірантами Університету. Проблему самовизначення молоді та її працевлаштування наш університет розв’язує у тісній співпраці з Львівським обласним центром зайнятості, яка триває ось уже майже 20 років. Це дає змогу акумулювати зусилля, з більшою ефективністю йти до поставленої мети та є запорукою напрацювань і реалізації нових ринкових механізмів працевлаштування молоді. Ми вчимо молодь бути соціально мобільною, не сидіти, склавши руки, а вести активний і цілеспрямований пошук роботи, пропонувати себе роботодавцю. А це й уміння правильно скласти резюме, і написати переконливий мотиваційний лист, і успішно пройти співбесіду в компанії. А результат не забариться: багато наших випускників достатньо швидко знаходять потрібну роботу.

Відтак першого дня учасники Ярмарку кар’єри мали змогу ознайомитися з понад 360 вакансіями підприємств легкої промисловості, сфери обслуговування, готельно-ресторанного бізнесу й торгівлі. А наступного дня свої варіанти працевлаштування пропонували 25 фірм та компаній IT-сфери, технологічного і технічного напрямів, ремонту, будівництва, обслуговування доріг, транспортної галузі тощо. Загалом на Ярмарку було представлено понад 2100 вільних робочих місць і вакантних посад.

Як розповідає Світлана Гладун, начальник відділу працевлаштування та зв’язків з виробництвом Львівської політехніки, з кожним роком завдяки щорічним Ярмаркам кар’єри ми розширюємо співпрацю з фірмами та компаніями, де наші випускники зможуть надійно працевлаштуватись. Цьогоріч, зокрема, налагодили корисні контакти з такими компаніями та фінустановами як ПАТ «Концерн «Хлібпром», Nestle Business Services Lviv, Vodafone Україна, АТ «Ощадбанк», AVIVA та низкою інших.

Керівник виробничої практики відділу Олег Логуш додає:

– Звісно, ми цікавимось не лише вакансіями для працівників з вищою освітою, але й робітничими професіями. Адже для наших студентів з незаможних родин віднайдена сезонна робота приносить чималий доважок до стипендії. І саме на Ярмарку кар’єри щорічно віднаходимо нові пропозиції.
 

Світлини Йосипа Марухняка

Ярмарок Кар’єри Ярмарок Кар’єри Ярмарок Кар’єри Ярмарок Кар’єри Ярмарок Кар’єри Ярмарок Кар’єри Ярмарок Кар’єри Ярмарок Кар’єри Ярмарок Кар’єри Ярмарок Кар’єри Ярмарок Кар’єри