Львівська політехніка підписала рамкові угоди про співпрацю з китайськими компаніями провінції Джиндзян

Анастасія Степаняк (Мозгова), тижневик «Аудиторія»
Політехніка підписала угоди про співпрацю з китайськими компаніями

З цієї нагоди 19 червня до університету завітала делегація з китайського міста Шенчжоу, провінції Джиндзян, у складі 18 осіб, серед яких – представники уряду та підприємств.

Зустріч відбулася у рамках глобальної ініціативи уряду КНР під назвою «Один пояс, один шлях», що спрямована на торговельно-економічну, культурну та науково-технологічну співпрацю Китаю з країнами Європи.

У складі урядової делегації до Політехніки прибули секретар зони економічного розвитку міста Шенчжоу Ванг Женгджун, віце-міністр Організаційного департаменту Шенчжоу Кіан Хайджинг, директор Південної Нової зони (район Санджіанг) Шенчжоу Ксу Йоумін та мер містечка Санджіє міста Шенчжоу Чен Йонг. Від Політехніки гостей приймали ректор університету професор Юрій Бобало, проректори Олег Матвійків та Роман Корж й очільниця Центру міжнародної освіти Наталія Гоц.

Обидві сторони взяли участь у круглому столі «Shanxi Talents Entrepreneurship and Innovation», метою якого є налагодження співпраці, спільних наукових досліджень між китайськими підприємствами та нашим університетом у галузі інформаційних технологій. Очільник делегації Ванг Женгджун розповів присутнім про місто Шенчжоу, зокрема, його виробничий сектор, а також підкреслив, що метою візиту до Львова є пошук висококваліфікованих спеціалістів серед студентів та випускників Львівської політехніки.

У межах заходу ректор підписав рамкові угоди про співпрацю із п’ятнадцятьма шенчжоунськими компаніями різних галузей. Опісля директори інститутів Політехніки презентували гостям свої установи. Завершили тематичною дискусією.

– Нам дуже приємно приймати чергову делегацію з Китаю. Це підтверджує, що зв’язки, які існують між Львівською політехнікою і китайськими вишами та підприємствами, є вже традицією. Ми зацікавлені в такій співпраці, тож я сподіваюся, що після цього візиту вона буде ще активніша, – зазначив Юрій Бобало.