Львівська політехніка підписала договір із Державним науково-технічним центром ядерної та радіаційної безпеки

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з підписання угоди

Йдеться про спільну науково-технічну, інформаційно-аналітичну, освітню діяльність у питаннях ядерної та радіаційної безпеки: участь у галузевих та міжнародних наукових й освітніх програмах і проєктах щодо забезпечення ядерної та радіаційної безпеки, застосування сучасних передових практик у навчальному процесі, підвищення ефективності і вдосконалення методик викладання тощо.

Позаяк в Україні атомна галузь розвивається, то зростає потреба кваліфікованого персоналу в цьому напрямі, а отже, вважливо залучати молодь до опанування технічних спеціальностей. Співпраця між інституціями-партнерами допомагає студентам розуміти потребу їхнього фаху і гарантує всебічну підготовку й подальше працевлаштування.

Договір підписав директор Центру Ігор Шевченко і перший проректор Львівської політехніки Олег Матвійків.

Слід наголосити, що Інститут енергетики та систем керування, а саме кафедра теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій, уже співпрацює з ДНТЦ ЯРБ. На її підставі цьогоріч студенти-енергетики взяли участь у літній школі Центру, що полягала в стажуванні в Аргонській національній лабораторії (США).

Відтепер, на підставі підписаного договору, до співпраці долучаться ще два інститути – хімії та хімічних технологій і будівництва та інженерних систем. Під час робочої зустрічі, що відбулася після підписання документа, представники інститутів-партнерів Львівської політехніки й ДНТЦ ЯРБ розповіли про свою діяльність і обговорили спільні плани на найближчий час.

Фото з підписання угоди Фото з підписання угоди Фото з підписання угоди Фото з підписання угоди Фото з підписання угоди Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі