Львівська політехніка серед найпопулярніших вишів за кількістю рекомендованих на бюджет

За матеріалами сайта «Громадське телебачення»
вступники

6 серпня 2019 року за участі Міністра освіти і науки Лілії Гриневич відбулася прес-конференція щодо підсумків вступної кампанії цього року. Під час конференції йшлося про основні тенденції та цікаві факти вступу 2019, результати зарахування та розподілу місць на бюджет тощо.

Так, найпопулярнішими вишами за кількістю рекомендованих на бюджет стали:

  • Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»;
  • Київський Національний університет імені Шевченка;
  • Національний університет «Львівська політехніка»;
  • Львівський національний університет імені Івана Франка;
  • Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна.

До Національного технічного університету України «Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського» рекомендовано до зарахування на бюджет 3837 вступників. До Київського Національного університету імені Тараса Шевченка — 3037, Національного університету «Львівська політехніка» — 2451

Найвищі прохідні бали були на такі спеціальності як Міжнародне право, Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії та Міжнародні економічні відносини, Стоматологія, Політологія, Журналістика, Медична психологія. На ці спеціальності, за словами міністерки, і подавали вступники найбільше заяв. 

Загалом протягом вступної кампанії 60 354 абітурієнтів отримали рекомендації до зарахування на бюджет. Із них — 87,1% підтвердили намір навчатися.