Львівська політехніка одержала доступ до міжнародних наукових баз даних Scopus та Web of Science

За матеріалами порталу «Твоє місто»
книги на полицях

Міністерство освіти і науки України забезпечило підключення понад 100 українських вишів та наукових установ МОН до міжнародних наукових баз даних за кошти держбюджету. Зокрема, 68 закладів отримали доступ до бази Scopus, а 64 – до Web of Science.

У цьому переліку п’ять львівських вишів: Львівський національний університет імені Івана Франка, Національний університет «Львівська політехніка», Національний аграрний університет, Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького та Інститут економіки та туризму. Крім того, доступ цих баз отримав Інститут фізичної оптики імені Ореста Влоха.

Підключення проходило через Державну науково-технічну бібліотеку, що дало змогу як гуртовому покупцеві знизити вартість передплати.

Щоб відібрати виші та установи, Міністерство провело конкурс за трьома критеріями. Сума балів, одержаних за цими критеріями, визначила загальний рейтинг закладу із максимальною оцінкою у 30 балів. Тим закладам, що одержали 15 балів і більше, а таких було 29, – надано доступ до обох баз даних. 74 вищі навчальні заклади одержали доступ до однієї з двох баз.