Політехніка налагоджує співпрацю з угорськими вишами: в Університеті приймали освітян із Угорщини

Анастасія Степаняк (Мозгова), тижневик «Аудиторія»
учасники зустрічі

21 березня студентів, аспірантів та викладачів нашого університету ознайомили із можливостями академічної мобільності з університетами Угорщини.

З такою метою до Політехніки завітали аташе із зовнішньо-економічних питань Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Беата Мюль, представниця Громадського фонду Tempus Евелін Баріз, котра провела ознайомчу презентацію, координатор з питань зовнішніх зв’язків відділу міжнародних зв’язків Обудайського університету Аннамарія Керестеш та повірений з міжнародних питань, спеціаліст центру міжнародних програм Університету імені Іштвана Сечені Рогерсон Паул. Ініціатором заходу стало Генеральне консульство Угорщини в місті Ужгород.

Наразі офіційної співпраці між Львівською політехнікою та цими університетами Угорщини немає. Заплановано, що невдовзі партнерами нашого вишу стануть Реформаторський університет імені Каролі Гашпар, Обудайський університет, Паннон університет, Науковий університет міста Печ та Університет імені Іштвана Сечені.

Очільниця відділу міжнародної освіти Політехніки Наталія Гоц розповіла докладніше про візит угорської делегації:

– Спочатку ми плануємо укласти рамкові угоди про співпрацю. Також обговорили можливість укладання угод за програмою «Еразмус», і запланували це на осінь 2019 року. Угоди передбачатимуть навчання політехніків (бакалаврів, магістрів, аспірантів) та викладання наших науково-педагогічних працівників в угорських університетах, а також – тренінги для персоналу, з допомогою яких ми перейматимемо досвід угорських вишів. Окрім цього, ми наголосили, що ця співпраця повинна бути взаємовигідна, а тому обговорили можливість запровадження подвійних дипломів.

Це вже не перша співпраця Львівської політехніки з Угорщиною, однак вона обіцяє бути результативнішою, аніж попередня:

– У нас вже є дві угоди з угорськими університетами, але наразі ця співпраця не є активна. Маємо надію, що зацікавленість Консульства допоможе нам активізувати партнерство з Угорщиною. Навчальні програми презентованих вишів охоплюють майже всі спеціальності, яких навчає Львівська політехніка, – каже Наталія Гоц.

на зустрічі на зустрічі на зустрічі на зустрічі на зустрічі на зустрічі на зустрічі на зустрічі на зустрічі на зустрічі на зустрічі