Представник Львівської політехніки взяв участь у першому Всеукраїнському Форумі рад молодих учених

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
на Всеукраїнському Форумі рад молодих учених

29 вересня 2020 року відбувся перший Всеукраїнський Форум рад молодих учених, організований Радою молодих учених при Міністерстві освіти і науки України. У відкритті Форуму взяв участь заступник Міністра освіти і науки України Ігор Гарбарук.

Метою заходу є створення платформи для співпраці молодих вчених, налагодження діалогу між радами молодих вчених, органами влади та громадськості.

Понад 500 учасників у режимі онлайн обговорювали:

  • цілі створення рад молодих учених;
  • механізм об’єднання молодих учених у закладах вищої освіти, наукових установах, а також в областях та містах;
  • проблеми взаємодії з органами влади та громадськими організаціями;
  • можливості закордонного досвіду діяльності об’єднань молодих вчених тощо.

Від Наукового товариство студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Національного університету «Львівська політехніка» участь у Форумі взяв доцент кафедри соціальних комунікацій та інформаційної діяльності Інституту гуманітарних та соціальних наук Олександр Березко. У своєму виступі він розповів про OpenScience та представив досвід Eurodoc щодо пропаганди цього руху.

Всеукраїнський Форум став новою сходинкою на шляху до створення міцної національної мережі рад молодих учених, а також всебічної підтримки та промоції діяльності молодих науковців України.

на Всеукраїнському Форумі рад молодих учених на Всеукраїнському Форумі рад молодих учених на Всеукраїнському Форумі рад молодих учених на Всеукраїнському Форумі рад молодих учених Олександр Березко