Представник Львівської політехніки взяв участь у Всеукраїнській конференції з проблем змішаної освіти

За матеріалами порталу «Громадський простір»
Герб Львівської політехніки

27 січня 2017 року українська платформа онлайн-освіти «Prometheus» спільно з Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» організували І Всеукраїнську конференцію «Цифрові комунікації в глобальному просторі. Змішана освіта». Представникам понад 60 вишів було представлено практичний досвід успішного запровадження технологій змішаного навчання в Україні.

Під час конференції співзасновник платформи Іван Примаченко навів основні причини необхідності запровадження змішаної освіти в університетах – брак часу та коштів на класичне реформування освіти, а також недостатня кількість висококваліфікованих викладачів, які можуть навчити студентів сучасним знанням.

Основні переваги змішаного навчання порівнянно з традиційним викладанням, а також проблеми, що виникають під час впровадження онлайн-курсів у навчальний процес, окреслили кандидат юридичних наук, виконавчий директор Міждисциплінарного науково-освітнього центру протидії корупції в Україні Національного університету «Києво-Могилянська академія» Оксана Нестеренко та кандидат технічних наук, асистент кафедри комп’ютеризованих систем автоматики Національного університету «Львівська політехніка» Зеновій Верес.

Головним висновком після сесії доповідей було те, що технології змішаного навчання можна однаково успішно впровадити як на спеціальностях технічного спрямування, так і гуманітарного. За словами Івана Примаченка, 2017 рік стане для української освіти переломним, адже заплановано впровадження змішаної освіти у десятках вищих навчальних закладів.