Політехнік Андрій Демчук боротиметься за медалі на Паралімпійських іграх у Токіо

За матеріалами Львівського порталу
Андрій Демчук

24 серпня у Токіо стартують шістнадцяті Паралімпійські ігри. 143 українські атлети позмагаються у 15 видах спорту за нагороди на одній із найголовніших спортивних подій чотириріччя.

У складі збірної України – восьмеро спортсменів зі Львівщини, які боротимуться за нагороди у п’яти видах спорту.

Серед спортсменів, які на Паралімпіаді представлятимуть Україну у фехтуванні на візках, є й 34-річний львів’янин, заслужений майстер спорту Андрій Демчук. Попри спортивну кар’єру, він є кандидатом технічних наук. Андрій має дві вищі освіти й викладає комп’ютерні технології в Національному університеті «Львівська політехніка» та вважає це своєю основною роботою.

В Андрія Демчука від народження одна стопа була більшою ніж інша. З часом це почало впливати на здоров’я, а в 19 років довелося ампутувати ногу. Після цього він не опустив рук, а вирішив професійно зайнятись спортом. У 2016 році став чемпіоном літніх Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро.

Андрій також займається благодійністю та волонтерською діяльністю. Постійно відвідує в львівському госпіталі воїнів, які під час бойових дій на Сході втратили кінцівки.

Після перемоги у змаганнях з фехтування на Паралімпіаді в Ріо Андрій Демчук заявив, що присвячує свою медаль загиблим воїнам АТО, серед яких є його друзі.

Крім того, у настільному тенісі на Паралімпійських іграх у Токіо Україну представлятиме 34-річний спортсмен Віктор Дідух. Він – випускник Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки (спеціальність «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності»), майстер спорту України міжнародного класу з настільного тенісу серед спортсменів з порушенням опорно-рухового апарату, чемпіон Європи та світу, багаторазовий переможець міжнародних турнірів, чемпіон Паралімпійських ігор 2016 року.