Погляд у майбутнє збереження спадщини: проєкт AURORA було презентовано на конференції Trimble Technology Lab

Проєктний офіс Львівської політехніки
Фото з конференції

Минулого року на конференції Trimble Technology Lab, що відбулася в Міжнародному університеті Флориди в Маямі (США), присутні стали свідками надважливого моменту. 16–18 травня 2023 року викладачі та студенти зібрались на надихаючу подію, присвячену навчанню, співпраці та розвитку технологій.

Серед численних яскравих моментів була презентація AURORA – інноваційного проєкту у сфері збереження історичних пам’яток. Його керівниця від Національного університету «Львівська політехніка», проректорка з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків професорка Наталія Чухрай виступила на заході із яскравою доповіддю про проєкт. Її промова на тему «Ревалорізація пошкоджених українських історичних міст за допомогою передових технологій» стала для учасників надихаючою подорожжю до потенціалу технологій у захисті нашої культурної спадщини.

Проєкт AURORA є свідченням того, що технології можуть бути потужним союзником у біді. Серед поточних викликів в Україні ця ініціатива підкреслює можливості використання передових технологій для збереження та відновлення історичних артефактів, які були пошкоджені чи перебувають під загрозою втрати або крадіжки. Презентація професорки Чухрай підкреслила, як у проєкті плавно поєднуються технології з історією та культурою, гарантуючи, що наш зв’язок із минулим залишається непорушним навіть у найважчі часи.

Ця подія була не просто конференцією, а стала платформою для обговорення і взаємопідтримки, де викладачі та студенти з різних технологічних лабораторій Trimble збиралися, щоб поділитися знаннями та створити навчальну спільноту. Особливо гострою була презентація проєкту AURORA, яка продемонструвала, як спільними зусиллями можна знайти інноваційні рішення для збереження історичних скарбів.

З огляду на підсумки конференції Trimble Technology Lab стає зрозуміло, що майбутнє збереження спадщини світле. Завдяки таким ініціативам, як проєкт AURORA, ми вступаємо в еру, коли технології покращують наше сьогодення та захищають наше минуле.

Конференція встановила новий стандарт у технологічній освіті та її застосуванні в реальних сценаріях. Надзвичайно цікаво спостерігати, як наукові установи, технологічні експерти й захоплені люди об’єднуються, щоб змінити ситуацію.

Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції