Під час Передвеликодньої толоки поблизу головного корпусу Університету висадили липи

Прес-служба Львівської політехніки
політехніки висаджують липову алею

У дендропарку, що розташований довкола головного корпусу Львівської політехніки і має дерева унікальних видів, з’явилися молоді липові саджанці як символ життя і відродження. За ініціативою ректора Університету Юрія Бобала їх висадили на честь прийдешнього Великоднього свята – Воскресіння Христового.

У толоці взяли участь керівники Львівської політехніки та її підрозділів. Рядок лип вони висадили вздовж вулиці Університетської напроти Науково-технічної бібліотеки.

Цей рід дерев особливо шанований в Україні, адже липа – чудовий медонос, а ще незамінна лікарська і технічна рослина. Зацвітає вона в насадженнях після 30 років. Цвіте у червні-липні впродовж 10–15 днів. У цей час у повітрі струмує дивно тонкий, ніжносолодкуватий аромат, який відчувається далеко за межами липових садів і парків. Середній вік цих дерев становить 300–400 років, проте окремі особини доживають до 1000 років.

Липі присвячено чимало поетичних творів. В одному з віршів читаємо:

Дощу та пахощів єднання,
Духмяна свіжість лип медова.
Солодкі хвилі, сподівання –
Наспівна, плинна їх розмова. 

Йосип Марухняк, Наталія Павлишин (світлини)

політехніки висаджують липову алею політехніки висаджують липову алею політехніки висаджують липову алею політехніки висаджують липову алею політехніки висаджують липову алею політехніки висаджують липову алею