Платформа Empower для вивчення англійської мови доступна для українських університетів

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Заставка до матеріалу

Empower – це онлайн-платформа Кембриджського університету, доступна для всіх українських університетів. Її запуск став частиною пакету підтримки, яку надає Україні Кембридж від початку повномасштабного вторгнення росії. Empower – один із перших сервісів, наданих у межах національної мовної програми Future Perfect, що має на меті популяризувати англійську мову в Україні.

Платформа не призначена для самостійного вивчення мови – вона пропонує навчальні курси, які потребують викладача чи вчителя для опанування мови. Безоплатний доступ для українських університетів та мовних провайдерів відкритий незалежно від їхньої форми власності. Платформа містить навчальні курси Cambridge Empower від A1 до C1 – загальний курс англійської мови для дорослих та старших підлітків, що поєднує матеріали для роботи в класі та персоналізовану онлайн-практику. Для викладачів та вчителів Cambridge English Power пропонує гнучку методологію роботи в класі: вона акцентує на практичних навичках та потребує активного залучення студентів.

Приєднатися до платформи Empower можна так.

Якщо ви студент

  • Перевірте, чи приєднаний ваш навчальний заклад до платформи.
  • Якщо заклад приєднаний, з’ясуйте, як підключитися до відповідної дисципліни з вивчення англійської мови (зазвичай це можна зробити на кафедрі іноземної мови).
  • Якщо заклад не приєднаний, розкажіть кафедрі чи адміністрації закладу про таку можливість.

Якщо ви викладач

  • Дізнайтеся, чи приєднаний ваш навчальний заклад до платформи.
  • Якщо заклад приєднаний, ви можете почати використовувати платформу для викладання англійської мови як обов’язкового або вибіркового курсу.
  • Якщо заклад не приєднаний, розкажіть кафедрі чи адміністрації закладу про таку можливість для ініціювання процесу.

Для реєстрації на платформі заклад освіти має подати заявку на приєднання.

Навчальні курси Cambridge Empower відрізняються від традиційних українських програм та підручників для вивчення англійської мови. Вони насамперед орієнтовані на формування продуктивних практичних навичок – письма та говоріння. Тому викладачам чи вчителям, які переходять на кембриджські курси, варто пройти підвищення кваліфікації, розраховане на викладання на базі навчальних матеріалів Cambridge.

Навчаючись за допомогою English Cambridge Empower, студенти можуть самостійно відстежувати свій прогрес у вивченні англійської. Для цього потрібно завантажити застосунок Quiz Your English, який базується на матеріалах курсу.

Докладніше – на сайті Міністерства освіти і науки України.