Студенти ІНЕМ та ІГСН Львівської політехніки організували марафон читання Шевченкової поезії

Наталія ПАВЛИШИН, Тижневик «Аудиторія»
марафон читання Шевченкової поезії

Майже годину студенти Інституту економіки та менеджменту спільно зі своїми колегами з Інституту гуманітарних і соціальних наук 11 березня в холі другого поверху свого навчального корпусу декламували вірші Тараса Шевченка.

Молодь організувала такий поетичний марафон, щоб привернути увагу до вшанування чи не найзнаковішої постаті нашого народу. Керівництво обох інститутів радо підтримало таку ініціативу молоді. Як наголосив директор ІНЕМ професор Олег Кузьмін, їхні студенти встигають всюди: здобувають перемоги на олімпіадах та в конкурсах, добре себе зарекомендовують у міжнародних програмах обміну, активні в суспільно-громадському житті університету. Тож, коли молодь ініціювала цей захід — радо пішли назустріч цьому.

Як зазначив декан магістратури ІНЕМ Юрій Малиновський, не було ані відбору поезії, ані встановленого порядку виступів. Це абсолютно вільний формат. Загалом до участі в цій акції зареєструвалося 25 учасників із двох інститутів.

Студенти одні за одними читали поезії, які їм найбільше подобаються. Хтось знав вірші напам’ять, хтось — читав зі смартфона. До поетичного марафону мали нагоду долучитися всі охочі, зокрема й викладачі.

марафон читання Шевченкової поезії марафон читання Шевченкової поезії марафон читання Шевченкової поезії марафон читання Шевченкової поезії марафон читання Шевченкової поезії марафон читання Шевченкової поезії