«Осінь Політехніки» у розпалі: півфінали фестивалю зібрали найталановитіших представників Університету

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
концерт

Довгоочікувана і бурхлива «Осінь Політехніки» минулого тижня зібрала найталановитіших представників університету на сцені. Різні жарти, різний рівень, але все ж достойний представників вищої школи.

– Студентські жарти із кожним роком зростають. Є команди, які цим живуть, вони хочуть займатися гумором, підходять до цього серйозно, а є такі, що просто виходять на сцену, бо треба представити свій інститут. Але на фоні таких якраз і виростають таланти, – проаналізував студентський фестиваль член журі Юрій Коваль. – Зі студентами працюють редактори, їх скеровують у правильне русло, щоб жарти були на відповідному рівні. Часто гумористам треба виписатися. Лише з часом вони починають розуміти, що жарти – це значно вище, ніж просто сказати якесь лайливе слово на сцені чи показати непристойність.

– Якщо говорити про труднощі, з якими зіштовхнулася при підготовці фестивалю, то передовсім це те, що старі команди, які закінчили навчання, не підготували собі заміну. Дехто казав – «ми самі готувалися, нехай і вони вчаться на власному досвіді». Тож новачкам довелося самотужки готуватися, вишукувати теми. Хоч були такі команди, які не змогли порозумітися з молодшими, а були інститути, де просто не було охочих виступати, – поділилася своїми думками організатор цьогорічної «Осені Політехніки», очільник профбюро ІЕСК третьокурсниця Анастасія Вакарчук. – А з переваг – це протилежна ситуація, коли команди, які «випустилися», залишили після себе добре підготовлених людей. Хороша відмінність цьогорічної «Осені» в тому, що є багато нових учасників, свіжий матеріал, охоплені нові теми.

Як і минулоріч, незважаючи на ситуацію в країні, вирішили проводити фестиваль, бо молоді потрібні позитивні емоції і здоровий гумор. На виступи приходять цілими групами, щоб підтримувати своїх колег.

– «Осінь Політехніки» це не лише для розваги. У суддівській команді є представники різних гумористичних, телевізійних шоу, тож команди, які в майбутньому хочуть досягати нових вершин у КВН, мають можливість себе тут зарекомендувати. Це фестиваль, який допомагає зацікавленим досягти успіху, – додала Анастасія.

Отож, у першому півфіналі лідером стала команда ІХХТ «Свої», другими – представники ІНПП «Зупинка – Львівська політехніка». У фінал також потрапила команда ІБІД «Бетон». Переможці другого півфіналу: «Красота» (ІГСН), «Несучі конструкції» (ІАРХ), а також «Львівські+одна» (ІКТА). Ці команди змагатимуться за перемогу у фіналі фестивалю у День студента – 17 листопада.

Півфінали фестивалю зібрали найталановитіших представників Університету Півфінали фестивалю зібрали найталановитіших представників Університету Півфінали фестивалю зібрали найталановитіших представників Університету Півфінали фестивалю зібрали найталановитіших представників Університету