Після дослідження студентів Львівської політехніки ще одну вулицю в центрі міста зроблять пішохідною

За матеріалами сайту «Твоє місто»
транспортне навантаження на вул. Руданського

Вулиця Руданського, яка сполучає проспект Шевченка з вулицею Вороного, стане пішохідною. Таке рішення прийняли під час засідання комісії з безпеки дорожнього руху. Як розповіла у коментарі для Tvoemisto.tv керівниця відділу урбаністики Інституту просторового розвитку Олександра Сладкова, нововведення планують реалізувати у першій половині 2018 року.

На вулиці облаштують зручне для пішоходів покриття шириною чотири метри та встановлять стовпчики для обмеження в’їзду.

Фізичні параметри вулиці розробляли студенти Національного університету «Львівська політехніка», які під час практики впродовж місяця досліджували цю та інші вулиці в центрі міста. Відповідно до їхніх напрацювань, на Руданського у будній день за 20 хвилин проїхало 9 машин, три автівки припаркувалися, ще три – покинули паркомісця. За цей час тут нарахували 17 припаркованих автомобілів та 120 пішоходів.

– Вулиця Руданського – некомфортна, однак помітно, що пішоходи нею користуються набагато більше, аніж водії. Зараз тут парковка для 17 машин та місце для літніх майданчиків. Вирішили, що буде корисно зробити вулицю пішохідною, – пояснила Олександра Сладкова.