Підвищення рівня екосвідомості молоді на Ековікенді

Олена Лещенко, Центр комунікацій Львівської політехніки
Банер Ековікенду у Львівській політехніці

Межі

Відділ маркетингу університету ініціює екологічний захід Ековікенд, який триватиме тиждень, від 26 жовтня до 1 листопада. Щоденно в мережі Facebook та Instagram (на офіційній сторінці Львівської політехніки) можна буде прочитати пости на цю тематику. Традиційний Ековікенд – це декілька днів багатофункційного дійства з різноманітними конкурсами, ярмарками та змаганнями на території Політехніки. Цього разу, за умовами карантину, подія відбуватиметься в режимі онлайн.

Переваги

Перше та найважливіше в умовах карантину – уникати масового скупчення людей в одному місці. Політехніка це врахувала, адже за допомогою соціальних мереж поширити будь-яку інформацію дуже просто. Окрім цього, учасники матимуть цілодобовий доступ до матеріалів Ековікенду, з якими можна буде ознайомитися в будь-який час.

Аудиторія

Основна цільова аудиторія заходу – молодь віком від 14 до 30 років. Брати участь можуть учні шкіл, студенти, аспіранти та працівники Політехніки.

Методологія

Цьогорічний дистанційний захід присвячено розкриттю концепції Zero Waste: 5 правил екологічного життя. Цю ініціативу запровадила американка, яка у своєму онлайн-щоденнику прищеплювала екосвідомість підписникам на основі 5 принципів. Її ініціативу помітила щоденна газета The New York Times, а вже згодом у світ вийшла книга Zero Waste, присвячена саме цим правилам. У книзі йдеться про такі 5 R: Refuse (Відмовся), Reduce (Зменшуй), Reuse (Використай знову), Recycle (Сортуй), Rot (Компостуй).

Фідбек

Налаштуватися на зеровест-хвилю допоможе корисна інформація в постах, яка відповідає певному правилу R. На завершення заходу між учасниками відбудеться вікторина. За результатами екоквізу організатори визначать 10 переможців, які отримають екопризи, брендовані Львівською політехнікою. Сподіваємося, що учасники дійства не втратять зацікавлення до екожиття й після Ековікенду, а поняття «екофрендлі» залишиться з ними назавжди.