Тиждень коду Європейського союзу: підтримайте проєкт львівських політехніків «Girls Open Data Competition»!

Кафедра ЕОМ Львівської політехніки
учасники проєкту «Girls Open Data Competition»

Проєкт викладачів Національного університету «Львівська політехніка» «Girls Open Data Competition» опинився у п’ятірці кращих проєктів тижня коду Європейського союзу та потребує підтримки усіх небайдужих політехніків в онлайн-голосуванні, що триватиме лише до 20 жовтня.

Для голосування за проєкт, що займає не більше 1 хвилини часу, необхідно:

  • перейти за посиланням https://meet-and-code.org/ua/uk/event-show/2478;
  • обрати пункт Голосувати;
  • ввести адресу електронної пошти й натиснути кнопку Голосувати;
  • знайти в електронній скриньці лист із посиланням для голосування (лист надходить упродовж 1–2 хвилин, зазвичай потрапляє у папку спам);
  • перейти за посиланням, щоб голос було враховано.

Зазначимо, що проєкт із розвитку інформаційних технологій «Girls Open Data Competition» було організовано 7–9 жовтня 2019 року в рамках тижня коду Європейського союзу (сукупність заходів, спрямованих на популяризацію програмування та інформаційних технологій серед учнів та молоді) за участю 40 школярок ЗНЗ м. Львова і студенток перших курсів Національного університету «Львівська політехніка» та Львівського національного університету імені Івана Франка. Безпосередньо тренерами-експертами заходу були доцент кафедри електронних обчислювальних машин Анатолій Ігнатович та асистентки кафедри Ольга Шологон і Юлія Шологон.

У межах заходу учасниці ознайомилися з основами роботи з відкритими даними та алгоритмами передбачення, що є складовою машинного навчання. Після семінару-лекції учасниці змагалися у складі двох команд, які писали python-код для аналізу відкритої інформації, порівнювали її, формуючи таблиці та графіки.

GOD Competition відбувались у межах загальноєвропейської ініціативи Meet and Code, яку реалізують в Україні SAP, ресурсний центр «Гурт» і організації – члени мережі TechSoup Europe.

проєкт «Girls Open Data Competition» проєкт «Girls Open Data Competition» логотип проєкту «Girls Open Data Competition»