Про День української мови, мемуарне видання та поїздку місцями Юрія Липи: підсумки засідання Ради Товариства «Просвіта»

Ярослава Величко, тижневик «Аудиторія»
фото з архіву

На черговому засіданні ради Товариства «Просвіта» Львівської політехніки йшла мова про найближчі плани просвітян університету. Зокрема, голова Товариства Христина Бурштинська зосередила увагу на відзначенні Дня української писемності і мови, яке від 1997 року святкуємо 9 листопада – у день ушанування пам’яті Нестора-літописця. Вона заохотила політехніків узяти участь у загальноміських заходах, які відбудуться 8‒9 листопада, а також організувати свої в підрозділах. Зокрема, 9 листопада всі охочі можуть взяти участь у написанні Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, що відбудеться в НТБ.

Також Христина Василівна повідомила, що 2 листопада відбудеться поїздка просвітян на Яворівщину місцями Юрія Липи та зупинилася на пов’язаних із нею організаційних моментах.

З радістю присутні зустріли повідомлення, що книжка про історію та діяльність «Просвіти» в нашому університеті невдовзі побачить світ. Видавництво Львівської політехніки просить задля визначення накладу здійснити передоплату. Ті, хто бажає придбати це унікальне видання, мають якнайшвидше зголоситися до Ольги Мацейовської (вул. Карпінського, 2/4, І навч.к., кімн. 206, тел. 032 258 22 56).

Рада також обговорила питання, які стосуються ролі «Просвіти» в житті держави та Львівської політехніки.