Розвиток, перспективи та інформаційна безпека: підсумки березневого засідання Вченої ради Львівської політехніки

Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
На Вченій раді

На черговому засіданні Вченої ради, що відбулася 29 березня, політехніки говорили про перспективи розвитку окремих колективів університету та інформаційну безпеку. За результатами обговорень прийнято відповідні ухвали.

Ректор університету професор Юрій Бобало вручив подяки МОН України доцентові кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій Федорові Матіку та від Українського науково-дослідного і навчального товариства «Хімотологія та сертифікація паливно-мастильних матеріалів і технічних рідин» і кафедри екології Національного авіаційного університету – професору Петру Топільницькому. Дипломи різних ступенів отримали переможці всеукраїнських конкурсів студентських наукових робіт зі спеціальностей «Електричні машини та апарати» та «Комп’ютерні науки»; II туру всеукраїнських студентських олімпіад за напрямом «Електромеханіка» (переможці, окрім дипломів, здобули й кубок за третє загальнокомандне місце) і Почесну грамоту у номінації «На рівні світових досягнень» зі спеціальності «Хімічна технологія та інженерія». Студентам-філологам вручили сертифікати міжнародного зразка різних рівнів знання японської мови.

Найбільше «трофеїв» зібрав завідувач кафедри фізичного виховання професор Віктор Корягін: два великих кубки та почесні грамоти за другі місця на Універсіаді Львівщини та ХІІІ Літній універсіаді України (кубок МОН України). Найкращі спортсмени отримали посвідчення майстрів спорту міжнародного класу та майстрів спорту. Юрій Бобало вручив групі науковців дипломи за наукові ступені і вчені звання.

На засіданні Вченої ради обговорили стан інформаційної безпеки в університеті та перспективи розвитку Інституту адміністрування та післядипломної освіти і Науково-технічної бібліотеки, з якими виступили керівники цих інституцій та голови відповідних комісій Вченої ради. Члени Вченої ради рекомендували нагородити вченого секретаря НТБ Олександра Шишку медаллю університету «За видатні заслуги перед Львівською політехнікою» та надати почесне звання «doctor honoris causa» ректору Краківської гірничо-металургійної академії Тадеушу Сломці (Польща), схвалили доповнення та зміни до «Правил прийому студентів на навчання до Львівської політехніки у 2018 році» та приведення Статуту Львівської політехніки у відповідність до Закону України «Про освіту», а також розглянули низку інших важливих поточних питань.

На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді