Підбито підсумки Всеукраїнської олімпіади з бухгалтерського обліку для студентів коледжів та технікумів

Кафедра обліку та аналізу Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-заходу

З метою залучення здібних студентів коледжів та технікумів економічних спеціальностей до навчання у Національному університеті «Львівська політехніка» кафедра обліку та аналізу вже втретє організувала та провела Всеукраїнську олімпіаду із бухгалтерського обліку серед студентів коледжів та технікумів.

Олімпіада стає все популярнішою, розширює свою географію та щороку залучає щораз більше учасників. Цьогоріч в Олімпіаді взяли участь 119 учасників із 27 коледжів 17 областей України. Зважаючи на законодавчі вимоги в частині запобігання поширення COVID-19, Олімпіада відбувалася дистанційно у два тури: І тур – із 1 до 28 лютого 2021 року, ІІ тур відбувся 26 березня 2021 року. Завдання І туру були подані у формі тестів із розв’язання завдань облікової тематики, що мали запропоновані варіанти відповідей. Завдання ІІ туру складалися із двох частин: тестових завдань та задач із відкритими відповідями. Розв’язання завдань І туру оцінювали у 10 балів, ІІ туру – у 90 балів.

ІІ тур Олімпіади (фінал) розпочався із онлайн-зустрічі учасників із організаторами. Учасників Олімпіади привітали, розповіли про Політехніку, Інститут економіки і менеджменту, кафедру обліку та аналізу, важливість та перспективи навчання за фахом «Облік і оподаткування» члени організаційного комітету та журі, зокрема проректор із навчально-наукової роботи Львівської політехніки Олег Давидчак, директор Інституту економіки та менеджменту професор Олег Кузьмін, завудувач кафедри обліку та аналізу професор Ігор Яремко, голова журі, доцент кафедри обліку та аналізу Наталія Воськало. Після онлайн-ідентифікації учасники розпочали виконання конкурсних завдань.

Наступного дня відбулося підбиття підсумків та оголошення переможців Олімпіади. Переможцями Олімпіади було визначено 37 учасників, які нагороджені дипломами І–ІІІ ступенів (30% від кількості зареєстрованих учасників). Всі учасники Олімпіади отримають сертифікати учасника Олімпіади, а їхні керівники – сертифікати за активну участь та якісну підготовку студентів до Олімпіади.

Від безпосередніх учасників Олімпіади, керівників студентів Оргкомітет отримав чимало схвальних відгуків, пропозицій та побажань, а також конструктивних зауважень.

«Щиро Вам вдячна за можливість перевірити власні знання з бухгалтерського обліку. Завдяки участі в олімпіаді я мала змогу знайти прогалини у власних знаннях та зрозуміти над чим мені потрібно більше працювати. Також я прийшла до висновку, що потрібно бути ретельнішою та уважнішою, що дасть змогу почувати себе набагато впевненішою у власних знаннях…» (учасниця Олімпіади 2021 Таїсія Яцко, Чернівецький коледж дизайну та економіки).

Також кафедра обліку та аналізу запросила учасників після завершення навчання у коледжі чи технікумі здобути вищу освіту за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування» у Львівській політехніці. За результатами Олімпіади у 2020 році більше десяти її учасників прийняли таке рішення і зараз є студентами кафедри.

Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Список переможців Список переможців