Під час виконання бойового завдання загинув випускник ІКТА Юрій «Тай» Осадчук

Наталія Бельзецька, Центр комунікацій Львівської політехніки
Юрій Осадчук

На фронті загинув випускник Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології, співробітник компанії N-iX, відомий уболівальник львівського клубу «Карпати» Юрій Осадчук. З першого дня повномасштабного вторгнення він став на захист України та боронив нашу незалежність у лавах 103-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України. Вдома на нього чекали дружина, батьки та сестра.

Про Юрія Осадчука згадують як про надзвичайно добру і світлу людину, хорошого спеціаліста, який тривалий час працював в ІТ-сфері. Його викладачі кажуть, що хлопець був самостійним, організованим студентом, усе виконував чітко та згідно з планом.

«Юрія я досі добре пам’ятаю, адже був доброю людиною, спокійним, урівноваженим студентом. Він почав працювати в ІТ-сфері, хотів розвиватися як спеціаліст, був цілеспрямований, точно знав, чого хоче досягти, і все для цього робив. Разом із ним ми працювали над його дипломною роботою: обговорили тему, все узгодили, і Юрій чітко, з розумінням усе виконував. Мені не доводилося нагадувати йому про терміни, багато разів щось повторювати, навпаки – жодних проблем ніколи не виникало, він умів розпланувати свій час, тому працювати з Юрієм було легко», – згадує керівник дипломного проєкту Максим Олексів.

Юрій Осадчук активно займався тайським боксом, був володарем синього пояса із джіу-джитсу, грав на віолончелі, самотужки опанував іспанську мову, під час війни почав вивчати китайську. Колеги Юрія також діляться своїми спогадами про нього, кажуть, що був чесний і справедливий, завжди обстоював правду, навіть ціною свого життя.

«Юрій завжди підставляв своє дружнє плече і підтримував у складних ситуаціях, заспокоюючи жартами. Казав, що не варто все так близько брати до серця, хоча сам завжди дуже переживав за роботу та успіх проєкту. А на запитання, як його справи, завше відповідав: «Люкс!» У будь-якій ситуації Юрій завжди лишався собою: веселим, іронічним і вимогливим. Він не боявся ані вжити міцне слівце, ані висловити свою думку, навіть якщо вона комусь не подобалася. Він якимось дивним способом міг поєднувати роботу, тренування з дзюдо, походи до басейну і заняття з гри на віолончелі. Завжди був заклопотаний і часом небагатослівний, але такий щирий і справжній. Багато кого з нас із Юрієм поєднувала не лише робота, а й щира дружба…» – написав про Юрія його колега Ярослав Мот.

Попрощалися з військовослужбовцем 22 жовтня в Гарнізонному храмі, а поховали нашого героя на Личаківському кладовищі. Дякуємо йому за чин! Вічна пам’ять!