Перспективи співпраці Львівської політехніки з міжнародною ІТ-компанією Data Temple

Валентина Софілканич, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із зустрічі

Стрімкий розвиток ІТ-галузі вимагає від університетів осучаснення та розширення навчальних програм для студентів, саме з цією метою представники різних підрозділів нашого університету зустрілися з керуючими індійської ІТ-компанії Data Temple.

У ході зустрічі обговорили питання співпраці в галузі ІТ, взаємовигідне партнерство та комерціалізацію проєктів. Така пропозиція – цікава для університету, зокрема для Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій, адже має на меті докладно розглянути всі запропоновані представниками компанії освітні, наукові та бізнес-пропозиції.

«Для нас Львівська політехніка – місце, де є багато талановитих людей, яких ми хочемо залучати до наших проєктів, майбутніх розробок і в перспективі працевлаштовувати та приймати на стажування. Надіємося, що навчальна платформа, яку представили, зацікавить вас і почнемо тісно співпрацювати. Це відкриє великі можливості – ваші науково-педагогічні працівники отримають змогу викладати за кордоном – у країнах, де ця платформа вже працює, до прикладу, в Африці та Америці. До того ж викладачі з тих навчальних закладів зможуть читати лекції та проводити заняття для Львівської політехніки», – наголосив Аніл Кумар Параккад (Anil Kumar Parakkad), засновник і голова компанії Data Temple.

Індійська компанія представила навчальну платформу, яку планує протестувати й перевірити в реальних умовах на базі Львівської політехніки.

«Ми зацікавлені й відкриті до співпраці з усіма компаніями, і, звичайно, з Індією, адже це країна, де дуже розвинені комп’ютерні технології й програмне забезпечення. Ми шукаємо точки дотику та спільні інтереси в науковій та освітній галузях, і така співпраця може бути взаємовигідна. Представлені пропозиції нас зацікавили, й ми хочемо розглянути їх докладніше, і подумати, чи доцільним буде вводити це в навчальний процес», – зазначила Наталія Чухрай, проректорка з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків.

Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі