Перший у новому році випуск – радіотехніків: випускники ІТРЕ Львівської політехніки одержали дипломи

Ігор Галущак, прес-служба Львівської політехніки
випуск – радіотехніків

Відтак вартісні та затребувані дипломи отримали 144 випускники денної та 11 – заочної форми навчання Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки. Притому чверть із них завершили навчання з відзнакою. Про це, зокрема, повідомив на урочистостях, присвячених першому в цьому році випускові, директор Інституту професор Іван Прудиус.

До речі, він нагадав присутнім такий історичний цікавий факт: із часу заснування Інституту в далекому 1944 році, який тоді ще був радіотехнічним факультетом, першими його випускниками були лише чотири студенти. Серед них – і 95-літній почесний професор Львівської політехніки Йосиф Захарія, котрий і сьогодні живе активним життям, продовжуючи підтримувати наукові контакти зі своєю Альма-матер.

Присутній на урочистості ректор Львівської політехніки і випускник радіотехнічного факультету професор Юрій Бобало, вітаючи цьогорічних випускників, зазначив:

– Більшості з вас, наших випускників, не минуло й 23 років. Я ж закінчив радіотехнічний факультет у 26 років, але, як бачите, досяг чималого. Можливо, з одного боку, вам буде важче, ніж нам, випускникам минулих десятиліть, реалізувати себе у фаховому житті. Адже ми тоді при державній системі гарантованого працевлаштування ще до завершення навчання вже знали, де будемо працювати. Але, з іншого боку, я вам по-доброму заздрю. І не тільки вашій молодості. Переконаний, що ті міцні та якісні знання, які заклали у вас глибоко шановані мною викладачі Інституту, нині відкривають перед вами значно більше можливостей для самореалізації, ніж вони були у наші часи. Отож, хотів би вам побажати знайти своє друге «я» не тільки в житті професійному, але й в особистому. Будьте в усьому успішними, й тоді все складеться!

За час, що минув з дня заснування Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки, путівку в самостійне життя отримали тисячі висококваліфікованих фахівців. Серед них чимало не лише відомих науковців і виробничників, але й низка знаних в Україні політиків та урядовців, зокрема Генеральний прокурор України Юрій Луценко та мер Львова Андрій Садовий.

Нині ж у цьому важливому навчально-науковому підрозділі Львівської політехніки працює найбільша кількість докторів наук, його справедливо вважають однією з найкращих науково-навчальних устав такого профілю в Україні. Тому, звертаючись до новітніх випускників, професор Іван Прудиус наголосив:

– У президії нашого зібрання ви бачите цілу когорту знаних людей, наших випускників. Присутні вони і в залі. Ці достойні люди слугують живим прикладом того, як треба бути відданим своїй справі. А отримані дипломи накладають на вас велику відповідальність за престиж нашого інституту і Львівської політехніки загалом.
 

Світлини Йосипа Марухняка

випуск – радіотехніків випуск – радіотехніків випуск – радіотехніків випуск – радіотехніків випуск – радіотехніків випуск – радіотехніків випуск – радіотехніків випуск – радіотехніків випуск – радіотехніків випуск – радіотехніків випуск – радіотехніків випуск – радіотехніків